Кам'янець-Подільський

Працюємо та відпочиваємо разом

Працюємо та відпочиваємо разом

Наш древній і вічно юний Київ! Серцем і душею, думками й помислами кожен українець мріє торкнутися історичної величі цього міста, столиці нашої неньки – України. А особливо сьогодні, коли перегортаємо трагічні сторінки сучасності, мріємо побудувати по-справжньому вільну, незалежну, демократичну, багату європейську державу.

Городоцька районна рада старшокласників завдяки народному депутату України Олександру Володимировичу Герезі мала можливість побувати у дводенній екскурсії в Києві, відчути дух і біль останніх подій на Майдані, що змінили українців і Україну.

Як повідомляє Хмельницька обласна рада старшокласників, на очах кожного екскурсанта бриніли сльози вдячності тим, хто віддав своє життя у боротьбі за краще майбуття, за щасливу долю для свого народу. На одній із барикад слова: «Пам’ятай ціну перемоги!». Це заклик усіх майданівців до наступних поколінь. Адже вони, переможці сьогоднішні, є справжніми нащадками тих, хто боровся у роки Великої Вітчизняної війни із фашистськими окупантами. Низько ми схилили голови перед Батьківщиною-матір’ю, відвідали музей бойової слави. Не можна було без ненависті у серці до ворога і любові до захисників Вітчизни слухати розповідь екскурсовода.

Незабутніми були враження від Михайлівського Собору, Андріївського узвозу, Києво-Печерської лаври. Бані золотоверхих соборів, дзвони церков, богослужіння, молитви у храмах назавжди залишаться у серці кожного. А дотик серця й руки до мощей святих у Ближніх печерах лаври спонукає бути милосердними, творити добрі справи й любити ближнього свого.

Ввечері лідери побували в театрі російської драми імені Лесі Українки на виставі «Госпожа министерша». Гра акторів була невимушеною, зворушливою, справді академічною. Ніхто із глядачів не залишився байдужим до долі героїв цієї п’єси.

Та не тільки розваги чекали на лідерів. Рада старшокласників Києва щиро зустріла лідерів Городоччини в Київському палаці дітей та юнацтва і провели тренінг на тему «Лідер – це ти!»

Новини по темі

Back to top button