Кам'янець-Подільський

Ансамбль «Кам’янчанка» – лауреат фестивалю ім. В.Глушенкова

Протягом 26-28 вересня народний ансамбль танцю «Кам’янчанка» міського Будинку культури взяв участь у ІІІ Відкритому фестивалі-конкурсі народної хореографії ім. Володимира Глушенкова, який відбувся в місті Хмельницькому в рамках святкування Дня міста.

Заснували фестиваль управління культури і туризму Хмельницької міської ради та зразковий художній колектив України ансамбль танцю «Веснянка» загальноосвітньої школи № 24 міста Хмельницького. Цей колектив разом із хореографічним ансамблем «Колха» (м. Батумі, Грузія) та народним ансамблем танцю «Кам’янчанка» напередодні, 25 вересня, організували чудовий концерт в Кам’янці-Подільському на базі Подільського державного аграрно-технічного університету.

Як інформують у Кам’янець-Подільській міській раді, сам же фестиваль, учасників якого люб’язно прийняла сцена Хмельницького обласного академічного музично-драматичного театру ім. М.Старицького, зібрав під свої знамена 23 колективи з України, Білорусі та Грузії. Оцінювало конкурсні виступи поважне журі, до складу якого увійшли голова Львівського обласного осередку Національної хореографічної спілки України, заслужений працівник культури України Побєда Харісов, художній керівник Київської школи степу «Чарлі», заслужений артист України Микола Сушицький, голова комісії хореографічних дисциплін Кам’янець-Подільського коледжу культури і мистецтв, заслужений діяч мистецтв України Володимир Чорнобиль, заступник директора Хмельницької дитячої школи мистецтв Олена Коваленко та голова Хмельницької обласної організації Національної хореографічної спілки України Ігор Андрушко.

Окрім конкурсної програми юні танцюристи взяли участь у святковій ході та урочистостях на стадіоні «Поділля» з нагоди 582-ої річниці з часу першої писемної згадки про Хмельницький.

Завершився фестиваль гала-концертом та нагородженням переможців на площі біля кінотеатру ім. Т.Шевченка. І, незважаючи на півторагодинну затримку і дощову погоду, емоції переповнювали всіх учасників.

За результатами конкурсу наша «Кам’янчанка» здобула другі місця в двох номінаціях: хореографічних колектив та ансамбль малої форми. Дипломи лауреатів організатори підкріпили подарунками та сувенірами на згадку.

Керівники колективу та адміністрація міського Будинку культури щиро вдячні батькам танцюристів, а також адміністрації коледжу культури і мистецтв за постійну підтримку та розуміння.

Новини по темі

Back to top button