Інциденти

На Хмельниччині ціни полізли вгору

За інформацією сектору у Хмельницькій області Державної інспекції України з контролю за цінами 28 лютого 2014 року на ринку ХМСТ «Кооператор» зафіксоване зростання цін на цукор пісок  (9,00 грн/кг), борошно пшеничне вищого ґатунку (4,50 грн/кг) та крупу гречану (8,00 грн/кг).

Голова обласної ради Іван Гончар вважає безпідставними зростання цін на окремі продукти харчування. За його словами, середній рівень цін  на деякі групи продуктів на Хмельниччині залишається набагато нижчим, ніж в Україні.

Як інформує прес-служба Хмельницької обласної ради, зокрема, впродовж останніх років  в області спостерігалась цінова стабільність на борошно, хліб, макаронні вироби, крупу гречану, рис, яловичину, ковбасу варену І сорту, сметану, сир кисломолочний, цукор, сало, молоко, масло вершкове, олію соняшникову, овочі та яблука.

«Аби упередити дестабілізацію цінової ситуації на споживчому ринку області я вважаю неприпустимим необґрунтоване підвищення оптово-відпускних і роздрібних цін, – сказав Іван Гончар. – Дані негативні явища можуть призвести до втрати напрацьованого іміджу Хмельницької області, як регіону найбільш керованого на законодавчій основі».

Головою обласної ради дано доручення керівництву Сектора у Хмельницькій області Державної інспекції України з контролю за цінами вжити усіх необхідних заходів щодо недопущення необґрунтованого росту цін в області.

Фото vpoltave.pl.ua.

Новини по темі

Back to top button