Інциденти

З 27 травня «Укрзалізниця» призупиняє попередній продаж квитків

У зв’язку з корегуванням розкладу руху поїздів самопроголошеним ДП «Кримська залізниця» у графіку на 2014-2015 роки самостійно, без погодження з Укрзалізницею, було прийнято рішення тимчасово призупинити попередній продаж квитків на поїзди, які відправляються у рейс починаючи з 27 травня. Продаж квитків не здійснюється, як на внутрішньодержавні, так і на міжнародні поїзди, що курсують територією України.

Як зазначають фахівці «Укрзалізниці», корегування графіку руху пасажирських поїздів на 2014-2015 роки викликане неузгодженістю розкладу руху поїздів між АР Крим і територією материкової України. Також є потреба перегляду графіку руху через значне зниження пасажиропотоку та введення додаткових зупинок для проведення контрольних операцій.

Телеграма про відповідне рішення була направлена на залізничні адміністрації, у тому числі ОАО «РЖД» та Білоруську залізницю.

Також на адресу «Укрзалізниці» з проханням призупинити продаж квитків та відкоригувати графік руху пасажирських поїздів звернувся й керівник самопроголошеного ДП «Кримська залізниця» Андрій Каракулькін. «Прошу тимчасово обмежити попередній продаж проїзних документів на пасажирські поїзди, причіпні і безпересадкові вагони відправленням із початкових станцій з 1 червня 2014 року призначенням на станції ДП «Кримська залізниця», – йдеться в телеграмі.

На наступному тижні за ініціативи «Укрзалізниці» запланована трьохстороння зустріч представників «Укрзалізниці», ОАО «РЖД» та Білоруської залізниці щодо врегулювання питання курсування поїздів та узгодження графіка на 2014-2015 роки.

«Укрзалізниця» приносить свої вибачення за тимчасові незручності. Попередній продаж квитків буде відновлено після узгодження графіка руху поїздів між усіма залізничними адміністраціями. Про відкриття попереднього продажу квитків буде повідомлено додатково.

Фото uzhgorod.net.ua.

Новини по темі

Back to top button