Кам'янець-Подільський

Турсезон відкрито. Рекорди встановлено

3 травня в Кам’янці-Подільському відбулося офіційне відкриття туристичного сезону, що стартував під гаслом «В одному місті – цілий світ».

Цього дня відбувся фестиваль кави «Кам’янецька турка», що подарував кам’янчанам та гостям міста чимало сюрпризів – майстер-класи із кавоваріння, ярмарок солодощів до кави, виставка кавових атрибутів, ворожіння на кавовій гущі, фотосушка «Кава і кохання», майстер-клас східних танців та безліч інших розваг.

Найголовнішою подією дня стало встановлення двох рекордів України – найбільшої турки свіжозвареної  кави та найдовшої дитячо-юнацької стріт-арт галереї  «Мости єднання».

Кавова тематика для відкриття цьогорічного турсезону обрана не випадково. Як стверджує у своїх дослідженнях польський історика Даріуша Колодзейчика, турецька кава вперше з’явилася на теренах сучасної України саме у Кам’янці-Подільському, оскільки місто розташовувалось на перетині торгівельних шляхів між Заходом та Сходом. У 1672 році в місті було засновано першу кав’ярню,  а вже 1681 року таких закладів було десять.

Цілком закономірно, що через 333 роки після фіксації такого факту в Кам’янці-Подільському заварять 333 літри кави. Пригощатимуть запашним напоєм та  частуватимуть  смачним  стокілограмовим  тортом усіх бажаючих.

Завершиться свято виступом гурту «Ремікс» та фаєр-шоу.

Об’єктиви фотокамер інтернет-видання «7 днів» вловили чимало яскравих моментів відкриття туристичного сезону, які можна переглянути у соціальній мережі Вконтакті (http://vk.com/album-50243923_194460704). А про найцікавіші моменти читайте у наступних публікаціях:

 В Кам’янці з’явилась 3D-зебра;

 Доленосне Трипілля;

Майстер офортів та поезії.

Також під час відкриття туристичного сезону кам’янчани та гості міста мали змогу відвідати вситавку головних уборів «Вся справа в капелюшку», фотосушку «Кава і кохання», відкритий дитячо-юнацький конкурс-пленер мистецьких навчальних закладів «Замковий етюд», майстер-класи із кавоваріння «На всі смаки», виставку кавових атребутів, фольклорне дійство «Подільські забави», міні-оперу «Трубадур», пісенний марафон «Мелодії старого Кам’янця», презентацію гурту «Ремікс» та фаєр-шоу; взяти участь у конкурсі майстерності «Латте-арт», ярмарку солодощів до кави, відкритті міні-фестивалю експериментальної археології «Історичний пікнік», ворожінні на кавовій гущі «Магія кави», велопробігу «Кам’янець туристичний».

Фото Олега СІНЬКОВА.

Новини по темі

Back to top button