Інциденти

Кам’янець допомагає переселенцям

Кам’янець допомагає переселенцям

Під час зустрічі минулого тижня із сім’ями-переселенцями зі сходу, в яких є діти, міський голова Михайло Сімашкевич пообіцяв влаштувати малечі святкові вихідні, щоб вона могла розважитися та забути про події, які довелося пережити вдома.

Як зазначив очільник міста, він спільно з народним депутатом Володимиром Мельниченком продовжуватимуть акцію «Допомога об’єднує». Про це інформує прес-служба Кам’янець-Подільської міської ради.

БЛАГОДІЙНІСТЬ

Цими вихідними до благодійності приєднався власник піцерії «МакСмак» Кулько Володимир Васильович, який влаштував день відпочинку сім’ям з дітьми, які вимушено переселилися з Луганської області.

На вибір дітей було запропоновано піцу, солодощі, напої та морозиво.

Найбільше задоволення діти отримали від відпочинку на водоймі в сквері «Гунські криниці», де вони мали змогу безкоштовно розважитися на міні автомобілях. Саме таке, організоване департаментом соціального захисту населення дозвілля, допомагає дітям зняти психологічну напругу та адаптуватися до спокійного мирного життя. Всі поверталися з відпочинку в захваті від нашого міста, доброзичливості кам’янчан.

Тому закликаємо усіх небайдужих звертатися до департаменту з цікавими пропозиціями для соціальної адаптації сімей зі сходу України.

Також  продовжується благодійна акція по збору продуктів харчування, засобів гігієни, коштів для вимушених переселенців з окупованих територій та територій, де проводяться військові дії АТО.

Пункти прийому допомоги розташовані і працюють щоденно з 8-00 до 17-15, окрім суботи та неділі, в територіальних центрах соціального обслуговування «Довголіття» (вул. І. Франка, 30) та «Надія» (вул. Пушкінська, 34).

ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯ

Одним із найважливіших питань, які хвилють переселенців з АР Крим та південно-східної України є пошук роботи на новому місці. Люди опинились перед необхідністю забезпечувати себе і свої сім’ї першими необхідними речами для побуту. При цьому не всі готові покладатись лише на гуманітарну допомогу та підтримку різноманітних волонтерських організацій. Тому питання працевлаштування переселенців стає все більш актуальним.

Варто зазначити, що допомогу у вирішенні цього питання може надати в першу чергу Державна служба зайнятості. Саме для обговорення питання оперативного забезпечення роботою переселенців, які звертаються до центрів зайнятості, залучення їх до тимчасових та громадських робіт, в Кам’янець-Подільському міському центру зайнятості 22 липня відбувся семінар на тему: «Шляхи співпраці з роботодавцями щодо працевлаштування осіб, які переселяються з АР Крим та Південно-Східної України». У заході взяли участь: директор Кам’янець-Подільського МЦЗ Постова Н.І., заступник директора Тітенок О.В., начальник відділу взаємодії з роботодавцями Боднар Ж. П., начальник відділу активної підтримки безробітних Семенюк Н. М. та роботодавці міста.

У своєму виступі директор МЦЗ Наталія Іларіонівна ознайомила учасників заходу з сучасним станом ринку праці міста; напрямками розвитку співпраці зі службою зайнятості; основними положеннями законодавства у сфері зайнятості. Окрему увагу було приділено питанню працевлаштування переселенців з АР Крим та Південно-Східної України. При цьому наголошувалось на важливості ведення легальних трудових відносин та небезпеках, які несе «тіньова» зайнятість. Наталія Іларіонівна висловила подяку роботодавцям, зокрема ТОВ «Преттль-кабель Україна» та БГГ «Епіцентр» за співпрацю з працевлаштування відповідної категорії осіб.

В ході дискусії з роботодавцями міста фахівці служби зайнятості змогли дійти спільної точки зору щодо вирішення питання працевлаштування громадян, зокрема переселенців з південно-східних регіонів України. Загалом роботодавці запевнили Наталію Іларіонівну у підтримці центру зайнятості щодо сприяння працевлаштуванню як місцевих жителів, так і біженців з регіонів, де в наш час відбуваються військові дії.

Новини по темі

Back to top button