Кам'янець-Подільський

Вихованці кам’янецької школи мистецтв гратимуть на фортепіано від Кучми

11 березня унікальний подарунок – біле фортепіано Essex всесвітньо відомої компанії «Steinway&Sons» отримала Кам’янець-Подільська міська дитяча школа мистецтв. Інструмент привезли і налаштували спеціалісти компанії виробника.

Ініціював проект в минулому році другий Президент України Леонід Кучма, завдяки якому мистецькі школи у всіх регіонах України отримають безкоштовно від Благодійної організації Президентський фонд «Україна» 75 нових фортепіано.

Як інформує прес-служба Кам’янець-Подільської міської ради, цифра 75 вибрана не випадково, адже в 2013 році колишній Президент України (1994—2005 рр.) відзначив 75-річний ювілей. Проект, ініційований Леонідом Кучмою, направлений на реалізацію підтримки творчого потенціалу обдарованої молоді

Школа мистецтв вибрана невипадково, адже в ній навчається стипендіат фонду Сергій Гуменний. Сергій є неодноразовим переможцем міських, обласних, Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів, бере активну участь в концертній діяльності школи, мистецьких заходах, які проводить управління культури і туризму Кам’янець-Подільської міської ради.

Хлопець нагороджений Почесною грамотою Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту та виконавчого комітету Кам’янець-Подільської міської ради.

У 2011 році він став стипендіатом Хмельницької обласної державної адміністрації, в 2012 – володар  нагороди Кам’янець-Подільського міського голови «Відзнака року-2012» в номінації «Талант», у жовтні 2013 році брав участь у зйомках телевізійної програми «Країна талантів».

В грудні минулого року з композицією «Україна молода» гідно представив Хмельницьку область в гранд-концерті переможців регіональних та міжнародних конкурсів «Сузір’я талантів».

Як відзначили в фонді, саме така наполеглива праця та перемоги у конкурсах, зокрема «Соловейко України» і стали вирішальними для Леоніда Кучми у виборі міської дитячої школи мистецтв для отримання такого дорогоцінного подарунка.

Вперше зазвучить фортепіано 12 березня о 16.00. в стінах школи мистецтв під час відкриття конкурсу піаністів.

Новини по темі

Back to top button