Інциденти

Вшанували пам’ять Великого Кобзаря

Сьогодні вся Україна відзначає 200-річчя від дня народження Великого Кобзаря України – Тараса Григоровича Шевченка. У Києві та більшості міст України проходять основні офіційні заходи – різноманітний каскад культурних і просвітницьких подій.

О 12:00 в Кам’нці-Подільському біля погруддя Т.Г. Шевченку відбувся мітинг, присвячений вшануванню пам’яті Великого сина українського народу. Захід пройшов  за участю міського голови Михайла Сімашкевича, депутатів міської ради, представників політичних та громадських організацій, релігійних конфесій, керівників та працівників підтриємтсв, установ, ораганізацій та громади міста.

Зі вступним словом до присутніх звернувся міський голова Михайло Сімашкевич: «Вся Україна заздалегідь готувалася до цього свята, було заплановано безліч заходів, присвячених Кобзарю, та на жаль, сталися події, які сьогодні переповнюють наші серця відчуттям трагедії та радості водночас. Тарас Шевченко патріотично переконував майбутні покоління в тому, що «В своїй хаті своя й правда, і сила, і воля». Його заклики є актуальними й сьогодні і ми не повинні забувати їх. Обравши шлях служіння народові і Україні він ніколи не звертав з цієї дороги й став справжнім прикладом синівської відданості Батьківщині».

Присутні на заході почули поезії про Тараса Шевченка, які продекламували місцеві поетеси Жанна Мадич та Світлана Кремінська. Звучали і музичні композиції.

Окремі факти про перебування Тараса Шевченка 1846-го року в Кам’янці-Подільському розповіла кандидат філологічних наук, викладач К-ПНУ імені Івана Огієнка Тетяна Джурбій.

Завершився мітинг символічним виконанням церковного гімну «Молитва за Україну» та покладанням квітів до пам’ятника Шевченка.

Новини по темі

Back to top button