Кам'янець-Подільський

Побачили найстаріші часописи Поділля

Часописи Поділля ХІХ–ХХ століть

Бібліотека рідкісних видань знаходиться в корпусі історичного факультету К-ПНУ імені Івана Огієнка. Її фонди безцінні не лише для університету, а й для історії нашого міста й Поділля загалом.

Нещодавно у стінах бібліотеки рідкісних видань відбувся надзвичайно цікавий захід. За ініціативи Ольги Комарової, головного редактора університетської газети «Студентський меридіан», і Надії Крючкової, завідувача згаданої бібліотеки, для студентства та всіх охочих була проведена цікава лекція-презентація найстаріших часописів Поділля ХІХ – ХХ століть («Подольские губернские ведомости», «Подольськие епархиальные ведомости», «Наш шлях», «Червоний кордон» та багато інших).

– Як фаховий історик, розумію, що шпальти таких видань бережуть у собі подих минулих століть. Їх дуже цікаво читати. Хотілося, аби наші молоді кореспонденти зі «Студентського меридіана» відірвалися хоча б на день від своїх сучасних гаджетів і побували в неймовірному міні-архіві у серці Старого міста. Хтось буде активно займатися журналістикою, працюючи в газеті. Інший стане ведучим радіо чи телебачення, а дехто, цілком можливо, поєднає своє життя із дослідженням соціальних комунікацій, – прокоментувала Ольга Комарова, організатор заходу.

Майбутні журналісти із неабияким захопленням гортали унікальні часописи та цікавилися, про що ж писали кореспонденти ХІХ-ХХ століть.

Віоліна СИТНІК, спеціально для «7 днів».

Новини по темі

Back to top button