ІнцидентиКам'янець-Подільський

Служби зайнятості скористалися 2,2 тис. безробітних

У січні-травні 2017 року, як інформує Хмельницький обласний центр зайнятості, порівняно з відповідним періодом 2016 року, досягнуто позитивної динаміки в окремих напрямках діяльності державної служби зайнятості.

Згідно зі статистичними даними Кам’янець-Подільської служби зайнятості, загальна кількість вакансій у січні-травні 2017 року становила 1165, що на 17 менше порівняно з відповідним періодом 2016 року.
Звісно, кількість відкритих вакансій залежить від сфери діяльності. Так, трендом останніх місяців є зростання попиту на представників робітничих професій: металообробки, будівництва, транспорту, агропромислового комплексу, сфери торгівлі та послуг. Стійким попитом продовжують користуватися професії у сферах економічної діяльності: бухгалтери, економісти та інженери з досвідом роботи, лікарі, вчителі. Варто зауважити, що зростає й рівень заробітної плати, які пропонують роботодавці (середній розмір заробітної плати становив 3608 грн).
Тому завдяки співпраці служби зайнятості з роботодавцями 78,5% вакансій вже укомплектовано.
Кількість осіб, працевлаштованих за сприянням служби зайнятості, становила 997 (з них – 463 зареєстрованих безробітних, що на 99 осіб більше, порівняно з відповідним періодом 2016 року). Крім того, 117 осіб були залучені до громадських та інших робіт тимчасового характеру.
З метою забезпечення професійно-кваліфікаційного рівня за направленням  центру зайнятості професійне навчання проходили 368 безробітних, що на 71% більше, ніж у відповідному періоді 2016 року.
На сьогодні послугами обласної служби зайнятості скористалися 96 демобілізованих військовослужбовців, роботою забезпечені 15 учасників АТО. Професійною підготовкою, перепідготовкою та підвищенням кваліфікації охоплено 6 осіб.
З початку року на обліку перебувало 16 безробітних з числа вимушено переміщених з тимчасово окупованої території України та районів проведення АТО. Працевлаштовано 5 осіб та 4 проходили профнавчання.
Підсумовуючи, можна сказати, що сьогодні ринок праці Кам’янеччини готовий запропонувати безліч перспектив тим, хто шукає роботу та готовий працювати. Головне – бути готовим до змін та не пройти повз своєї можливості – роботи, яку шукаєте саме Ви.
ДОВІДКА. Станом на 1 червня 2017 року актуальними були 177 вакансій, кількість зареєстрованих безробітних становила 1194 осіб, в тому числі 50 військовослужбовців учасників АТО та 7 осіб з числа внутрішньо переміщених. Кількість претендентів на одну вакансію – 7 осіб.
Фото з мережі.

Новини по темі

Back to top button