Кам'янець-Подільський

Нагородили медиків

Нагородили медиків

День медичного працівника – одне з небагатьох свят, яке не втратило свого значення. І сьогодні з професійним святом всіх працівників медичної галузі Хмельниччини в приміщенні обласної філармонії привітали голова облдержадміністрації Михайло Загородний, заступник голови обласної ради Ігор Хитрук, секретар міської ради Костянтин Чернилевський.

Як повідомляє прес-служба Хмельницької обласної ради, поіменно у своїх виступах керівники області та міста назвали тих медиків, які особисто брали участь в антитерористичній операції, або досі перебувають на передовій.

«Високий моральний та професійний потенціал об’єднує 28-тисячний колектив медичних працівників області. У його складі 5 тисяч лікарів та 12,5 тисяч працівників середнього медичного персоналу, – наголосив у своєму виступі Ігор Хитрук. – Професія медика уже сама по собі диктує високі моральні вимоги. Тому, як належне, сприймається висока жертовність медичних працівників у щоденній нелегкій праці, волонтерських рухах та святих поривах рятувати життя в умовах війни. І саме ті з поміж вас, хто пішов на війну заради миру, мають найвищу громадянську свідомість».

Заступник голови облради зазначив, що медична та соціальна підтримка осіб, які брали участь в АТО та членів їх сімей є одним із пріоритетних напрямків використання коштів обласного бюджету. Додатково 2 мільйони 663,8 тисяч гривень виділено, зокрема, на придбання обладнання для Хмельницького обласного госпіталю ветеранів війни, на проведення зубопротезування, на придбання слухових апаратів та вирішення інших нагальних потреб.

Загалом же в області діють 6 цільових програм розвитку медичної галузі, серед яких об’єднуючою є Програма розвитку галузі охорони здоров’я на 2012-2015 роки.

На фінансування заходів програм з обласного бюджету у нинішньому році передбачено 69,2 мільйона гривень, причому чверть з них уже профінансовано.

Найкращим працівникам медичної галузі цього дня було вручено відзнаки обласної ради. А місцеві мистецькі колективи подарували присутнім свої концертні номери.

Новини по темі

Back to top button