Кам'янець-Подільський

Читати книги – корисно!

Читати книги – корисно!

«Читач – це успішна особистість», – стверджують бібліотекарі. Наші діти, незважаючи на бурхливий розвиток та поширення гаджетів різних типів, продовжують читати книги. Звичайно, найактивнішими залишаються молодші школярі, а учні старшого віку більше цікавляться довідковою літературою, полюбляють фентезі та пригодницькі історії.

Як зазначають у Кам’янець-Подільській міській раді, з роками змінилась і сама суть шкільної бібліотеки. Вона перестала бути контрольно-пропускним пунктом між книгою і школярем. На сьогодні це досить потужні інформаційні центри навчальних закладів нашого міста.

Упродовж всього жовтня шкільні бібліотеки загальноосвітніх навчальних закладів міста активно працювали над популяризацією книги та розвитком інформаційних компетентностей в рамках Міжнародного місячника шкільних бібліотек. У цьому році він проходив під гаслом: «Шкільна бібліотека – стратегічний партнер освіти».

Бібліотекарі зуміли організувати просвітницьку діяльність на високому рівні. Заходи мали досить різноманітний характер і тематику: зустрічі з подільськими майстрами поетичного слова, віртуальні екскурсії кращими бібліотеками світу, різнопланові книжкові виставки, інформаційні години, поетичний фестиваль «Бажанівська осінь», різноманітні конкурси для найактивніших читачів, тощо.

Успішність заходів є результатом спільної діяльності шкільних бібліотекарів та працівників міських бібліотек.

Загалом, такий цикл заходів є своєрідною рекламною акцією та ще однією спробою привернути увагу громадськості до проблем шкільних бібліотек. Книжковий фонд наших бібліотек поповнюється завдяки небайдужості школярів та їх батьків в межах акції «Подаруй бібліотеці книгу».

Новини по темі

Back to top button