Інциденти

Подвиг ліквідаторів – безцінний

Подвиг ліквідаторів аварії на ЧАЕС – безцінний

Минуло майже три десятиліття як Україна зазнала нечуваної екологічної катастрофи – вибуху на Чорнобильській АЕС. Проте відлуння тієї трагедії ще й досі нагадує про себе тисячам українців.

Ніхто не може повернути здоров’я тим, кому в перші хвилини аварії довелося ліквідовувати її наслідки в епіцентрі події, навіть не задумуючись про власне здоров’я та життя.

Дванадцятого грудня в сесійній залі міськради відбулося вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

Зі словами подяки за героїзм до учасників ліквідації катастрофи, які робили все для того, щоб зменшити її наслідки, звернувся заступник міського голови Василь Сукач: «Дякуємо вам за те, що не вагаючись стали на шлях боротьби зі смертельним атомом. Ви побороли його, врятували тисячі життів. Ми шануємо ваш подвиг, його пам’ятає увесь світ».

За активну громадську позицію та з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації на Чорнобильській АЕС, Василь Олександрович вручив ліквідаторам грамоти виконавчого комітету міської ради.

Від імені народного депутата Володимира Мельниченка звернувся до присутніх його помічник Дмитро Васильянов: «Ваша відвага та мужність дали можливість нам сьогодні жити та працювати. Не вагаючись, ви поїхали в Чорнобиль, ставши на боротьбу зі смертельною загрозою. Дякуємо за неоціненний подвиг, який ніколи не забудеться».

Дмитро Сергійович вручив від народного обранця ліквідаторам грамоти та матеріальну допомогу.

В свою чергу голова громадської організації «Союз Чорнобиль України» Володимир Гусєв подякував міському голові та Володимиру Мельниченку за облаштування в міській лікарні сучасних палат для чорнобильців, а також в наданні для оздоровлення путівок в санаторій.

Безмежні слова шани та грамоти ліквідатори у цей день отримали також від голови ГО «Чорнобиль» Володимира Стоцького, заступника начальника міського відділу мілції Сергія Васильєва, начальника шостої державної пожежно-рятувальної частини, майора служби цивільного захисту Сергія Солтисюка, а також заступника начальника Кам’янець-Подільського гарнізону, підполковника Богдана Беркути.

На жаль, страшний атом забрав життя не одного ліквідатора, тому біля пам’ятника героям-чорнобильцям вшанували пам’ять тих, кого сьогодні вже немає та поклали квіти до меморіалу.

Новини по темі

Back to top button