Інциденти

Вшанували пам’ять жертв політрепресій

Вшанували пам’ять жертв політичних репресій

У третю неділя травня в Україні відзначають День пам’яті жертв політичних репресій.

Напередодні у місті Хмельницький пройшла спільна молитва та покладання корзин і квітів до пам’ятника «Ангел Скорботи», де було вшановано пам’ять мільйонів загублених радянською тоталітарною машиною життів наших співвітчизників.

Як повідомляють у Хмельницькій обласній раді, у пам’ятному заході взяли участь голова обласної ради Іван Гончар, перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Симчишин, виконуючий обов’язки міського голови, секретар міської ради Костянтин Чернилевський, голова обласної організації Всеукраїнського товариства політичних в’язнів та репресованих Зіновій Комарніцький.

Квіти до пам’ятника поклали члени обласної організації Всеукраїнського товариства політичних в’язнів та репресованих, представники духовенства, депутати обласної та міської рад, керівники підприємств, установ та організації області й міста, керівники громадських організацій, мешканці міста.

У спільній молитві за участю різних релігійних конфесій краю учасники заходу помолилися за душі невинно убієнних та вшанували їх світлу пам’ять хвилиною мовчання.

ДОВІДКА. Протягом 1930-1953 років в Україні було репресовано понад три мільйони 700 тисяч осіб, з них понад 786 тисяч розстріляно. У Хмельницькій області жертвами політичних репресій стали понад 120 тисяч осіб, з яких загинуло більше 50-ти тисяч чоловік.

Новини по темі

Back to top button