Кам'янець-Подільський

У ХНУ відбулась посвята в студенти

У ХНУ відбулась посвята в студенти

31 серпня став незабутнім днем для більш як півтори тисячі юнаків та дівчат, адже саме сьогодні відбулась традиційна урочиста церемонія посвяти першокурсників у студенти найбільшого на Поділлі навчального закладу – Хмельницького національного університету.

Як інформують у Хмельницькій обласній раді, у святковому заході взяли участь перший заступник голови обласної ради Віктор Адамський, голова облдержадміністрації Михайло Загородний, виконуючий обов’язки Хмельницького міського голови Костянтин Чернилевський.

З вітальним словом Віктор Адамський звернувся до студентів, їх батьків та викладачів: «Бажаю всім студентам великого натхнення на шляху підкорення нових вершин знань, наполегливості й терпіння, мудрості й розважливості! Ви отримали змогу навчатися в одному з найкращих і найпрестижніших закладів Хмельниччини. З усією теплотою серця висловлюю слова подяки професорсько-викладацькому складу академії за їх щоденну напружену творчу працю. Вітаю й батьків наших вихованців, зичу Вам терпеливості й порозуміння зі своїми нащадками».

Символічний ключ до скарбниці знань та студентський квиток вручив першокурсникам ректор університету Микола Скиба.

Справжньою окрасою свята стали показові виступи кращих спортсменів та творчих колективів вишу: народний ансамбль танцю «Юність Поділля», театр пісні «Сузір’я», Студентський Будинок моделей.

По закінченні урочистостей ректор університету, поважні гості свята, директори інститутів, декани факультетів в урочистій обстановці вручили першокурсникам їх залікові книжки – один із основних атрибутів студентства.

Після посвяти першокурсників на території закладу відбулось відкриття Пам’ятного знаку героям Небесної сотні та загиблим учасникам АТО. Розміщений він біля ІІІ навчального корпусу. Микола Скиба наголосив, що серед імен загиблих героїв є двоє колишніх студентів університету: Валерій Дереш і Володимир Овчарук.

Хвилиною мовчання студенти та викладачі вшанували пам’ять усіх загиблих під час Революції гідності та неоголошеної війни на сході України.

Новини по темі

Back to top button