Кам'янець-Подільський

Відкрито «Палітру фантазій»

Відкрито «Палітру фантазій»

23 вересня у Виставковій залі відкрилась виставка творчих робіт викладачів і учнів художнього відділу Кам’янець-Подільської міської дитячої школи мистецтв – «Палітра фантазій». Експозицію складають близько 150 різножанрових творів. Це роботи учнів викладачів Тетяни Білоус, Валентини Лайтер, Людмили Мегей, Галини Ярошевської.

Як інформує прес-служба Кам’янець-Поільської міської ради, справжньою окрасою виставки стали текстильні колажі – копії робіт Олександра Грена, авторами яких є Марія Гира, Олександра Оздоба, Дар’я Цьопа, декоративні композиції, виконані в техніці нетрадиційного текстилю та нетканого гобелену (викладач Тетяна Білоус). Не залишились поза увагою пластилінові рельєфи (викладач Галина Ярошевська), графічні академічні роботи (викладач Валентина Лайтер) та анімалістичні малюнки (викладач Людмила Мегей).

На церемонію відкриття виставки завітали автори робіт, їхні вихователі та батьки, випускники минулих років, чисельні шанувальники дитячої творчості. У залі звучала класична музика – її дарував інструментальний ансамбль «Концертіно» (керівник Оксана Бордюк) та теплі й щирі слова побажань подальшого творчого зростання та процвітання.

Відкрила виставку директор школи Валентина Рябчук, яка презентувала роботи учнів, наголошуючи, що в школі працюють класи образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва, тому експозицію виставки складають як академічні, так і декоративні твори. «В роботах юних художників можна побачити красу нашої землі, рідні серцю місцини, розгледіти те, на що у повсякденному житті не вистачає часу» – зазначила Валентина Григорівна.

Теплі слова прозвучали від директора департаменту гуманітарної політики Альони Куземи та Петра Гаврилюка – начальника управління культури. Альона Леонідівна передала подяку учасникам виставки та викладачам школи від міського голови Михайла Сімашкевича за те, що створили особливу казкову атмосферу з присмаком місцевого колориту та побажала юним талантам терпіння та наполегливості у навчанні.

Долучилась до привітань і директор дитячої художньої школи Олена Савчук, яка зазначила, що за красою виставлених на огляд робіт криється величезна праця не лише учнів, а й їх викладачів та побажала усім миру, радості, натхнення та гарного настрою.

Завідуюча художнім відділом Тетяна Білоус розповіла, що у шкільній виставковій залі щорічно проходить багато виставок, та сьогоднішня виставка, яка вивела учнів за межі школи – нова сходинка у їхньому творчому житті – це справжнє свято, яке запалило вогника в очах учнів, а усім присутнім дало можливість доторкнутися душею до чарівної магії мистецтва.

Новини по темі

Back to top button