Інциденти

Згадали партизанів

Згадали партизанів

Лише четверо кам’янчанок, які проживають в місті, зберігають у своєму серці з власного життя спогади та історію про партизанський рух, активними учасницями якого вони були.

Переслідування, робота в підпіллі, жахливі репресії та порядки, запроваджені окупантами, не зламали сильних духом жінок.

Саме до безпосередніх учасниць партизанського руху – Валентини Панкової, Олени Радомської, Марії Бондаренко та Ніни Богомолової, завітали двадцять другого вересня у День партизанської слави заступник міського голови Дмитро Васильянов, голова ради ветеранів міста Леонтій Рогаль та директор департаменту соціального захисту населення Людмила Позинюк.

Від імені мера Кам’янця-Подільського Михайла Сімашкевича вони побажали жінкам здоров’я та вручили їм подарункові набори. Колишні партизанки ж поділилися короткими спогадами про війну.

Також з нагоди відзначення Дня партизанської слави відбулося покладання квітів до Братської могили, що на вулиці Дружби Народів та до могили учасників партизанського руху (на території колишнього понтонного полку).

Від імені міського голови  Михайла Сімашкевича його заступник Дмитро Васильянов зазначив: «Величезний подвиг зробили ті, хто незважаючи на переслідування, за надзвичайно важких умов робили все для перемоги, не втрачали любові до своєї країни, яку вони боронили. Це вагома сторінка в історії нашої держави, яку ми не маємо права забувати. Слава живим, вічна пам’ять загиблим».

Згадали відважних партизанів, які ризикуючи життям боролися з ворогом, голова Ради ветеранів міста Леонтій Рогаль та ветеран Великої Вітчизняної війни Олександр Шех.

Новини по темі

Back to top button