Інциденти

Вода є, панікувати не варто

Вода в Дністрі падає, але панікувати не варто

Щодоби вода в річці Дністер падає на п’ять сантиметрів – така невтішна статистика за останні декілька днів, яка змушує думати про те, що робити на випадок надзвичайної ситуації. 

«Не варто сіяти паніку, але краще обговорювати проблему заздалегідь, аніж вирішувати її в короткі терміни тоді, коли навіть не чекаєш біди» – закликав жителів міста очільник Кам’янця Михайло Сімашкевич.

Як запевняють у Кам’янець-Подільській міській раді, побоюватись того, що місто залишиться без води не потрібно, але для того, щоб уникнути проблеми, необхідно зробити декілька важливих кроків, адже якщо тенденція продовжуватиметься, то за двадцять днів Дністер впаде ще на один метр, а це суттєво вплине на водопостачання міста.

Як зазначає генеральний директор КП «Міськтепловоденергія» Валерій Гордійчук, насамперед потрібно прочистити дно від намулу. Виконати такі роботи в змозі лише професійні водолази з Новодністровська. Другий вихід із ситуації – запустити в дію ще три свердловини, щоб забезпечити максимальну роботу усіх двадцяти чотирьох, які у нас є.

Наразі створено робочу групу, яка працює над вирішенням даного питання.

Новини по темі

Back to top button