Кам'янець-Подільський

Передноворічний калейдоскоп від гуртка «Виготовлення сувенірів» (ХОЦНТТУМ)

Сергій Боднар. Гурток «Виготовлення сувенірів»

Щойно грудень переспутає пороги наших домівок, як у віконця стукає святковий настрій – от-от настане новий рік. У передчутті казки та новорічного дива кожен із нас намистинка за намистинкою починає огортати себе святковим настроєм: дістає ялинкові прикраси, хлопавки, блискучу мішуру і конфетті, продумує святкове меню, купує подарунки на передсвяткових ярмарках, готує веселі конкурси та жарти. Адже усім так хочеться відчути новорічну казку…

Відповідний настрій собі та своїм близьким створювали і вихованці гуртка «Виготовлення сувенірів» (філія ХОЦНТТУМ), які у Виставковій залі художнього відділу Кам’янець-Подільського державного історичного музею-заповідника, що на Соборній, разом із своїм учителем Сергієм Боднарем відкрили щорічну виставку авторських робіт. «Святий Миколай» – саме так діти назвали колекцію святкових малюнків у 2016-му.

«Яким ми бачимо світ?.. Словами не розповісти, але можна намалювати. У Виставковій залі наші юні художники розпочали святкування знаменних зимових днів. Дітлахи готувалися до свят, чаруючи над своїми казковими полотнами, вимальовували чудернацькі візерунки, портрети святого Миколая, ялинку та інших казкових героїв. І тому виставка дитячих картин додала настрою! Приємно бачити свої шедеври на вітринах Виставкової зали на одній із головних вулиць міста! Веселою була забава! Бо з нами були Вовк і Лисичка – актори відомого театру «ТАНДЕМ»! І, звичайно, наш Боднар Сергій Олександрович! Занурюючись з головою у творчість, наш вчитель і навкруги себе сіє добро, красу, натхнення! Вдячні всім за свято! Нехай нам зустрічається якнайбільше добрих людей! І нехай кожний має стільки любові, щоб хотілося її дарувати іншим!». – своїми враженнями від відкриття виставки поділилась мати однієї із вихованок гуртка Наталя Секрідова.

Позитивний заряд енергії дітям подарувала не тільки презентація виставки та театралізоване дійство театру «ТАНДЕМ», який очолює Галина Коротенко-Молдован, а й Перша Подільська Фермерська Кредитна Спілка (ППФКС) на чолі із Сергієм Гищуком. Від організації, яка уже не один рік є гарним партнером гуртка «Виготовлення сувенірів» у багатьох його починаннях, юні художники отримали солодкі подарунки.

Цього року учні доповнили свій творчий доробок ще й відеорядом – юні художники стали автором мультфільму «Як одягалася ялинка», у основу якого лягла казка Сергія Боднара.

Над мультиплікаційним фільмом працювали усі учасники гуртка. Разом створювали пластилінових персонажів, елементи казкового декору, кадрували сцени дитячого кіно. У ролі режисера виступив Сергій Боднар. Допомагали у зйомках і батьки. Оскільки гурток діє на базі СЗОШ №1, усі роботи над «Як одягалася ялинка», що тривали понад місяць, пройшли саме тут. Над монтажем відео працював учитель фізики Іван Теличко.

Своїм дебютним відео діти поділились на «Youtube». Тому переглянути його зможе кожен бажаючий: youtube.com/watch?v=8AZl8N4MVA0. Слід зазначити, що до появи мультфільму на світ з’явилась книжечка з однойменною назвою, яка була ілюстрована малюнками учнів гуртка та видана у форматі альбому-казки для кожного із юних митців.

Ось такий він передноворічний калейдоскоп гарного настрою від вихованців гуртка «Виготовлення сувенірів». Усім тим, хто ще не відчуває наближення свята, учні радять швидше шукати дієві для себе рецепти, адже упевнені, що новорічна казка має бути у кожному домі. Хто ж стане її автором, як не ми самі?

Новини по темі

Back to top button