Кам'янець-Подільський

Яка ситуація з вакцинаціями на Хмельниччині?

ВакцинаціяГоловний епідеміолог департаменту охорони здоров’я Хмельницької ОДА Олександр Мирний поінформував «7 днів» про ситуацію із вакцинами у Хмельницькій області.

Зокрема, у достатній кількості (вистачить до кінця 2017 року) є наступні медичні імунобіологічні препарати – вакцини проти полімієліту (оральна ОПВ та інактивована ІПВ), дифтерії та правця АДП для дітей 6-річного віку, дифтерії та правця АДП-м для дітей та дорослих, гемофільної інфекції, сказу (антирабічна) «Рабіпур».

Відповідно до потреби на 3-4 місяці вистачить вакцин проти дифтерії, правця та кашлюку АКДП (заявка надана в «Укрвакцину», очікується наказ про її розподіл, передбачена поставка в область наприкінці липня), кору, паротиту та краснухи КПК (завезення в Україну чергової партії заплановане до кінця липня з подальшим наданням в область).

Також Олександр Мирний повідомив про препарати, які відсутні в більшості регіонів Україні та області. Йдеться, зокрема, про вакцини проти туберкульозу БЦЖ (завезення в Україну заплановане на серпень), вірусного гепатиту В (заявка надана в «Укрвакцину», очікується наказ про її розподіл, передбачена поставка в область наприкінці липня).

Гарантовані МОЗ України протиботулінічний антитоксин та протиправцевий імуноглобулін, можуть надійти в область при реєстрації захворювання за клопотанням департаменту охорони здоров’я Хмельницької ОДА.

Користуючись нагодою, Олександр Мирний закликав подолян не нехтувати профілактичними щепленнями та проводити їх відповідно до календаря. Це найоптимальніший спосіб захистити себе та своїх дітей від небезпечних і, часом, невиліковних захворювань.

Фото з мережі.

Новини по темі

Back to top button