Інциденти

Шепетівка досі залишається без тепла

Шепетівка досі залишається без тепла3 листопада міський голова Михайло Полодюк, його перший заступник Володимир Вихівський, керуючий справами виконкому Василь Рачук взяли участь у Народному Віче. Містян цікавило наболіле питання: коли у їхніх домівках буде тепло?

Як зазначають у міській раді, Михайло Полодюк повідомив громаді, що він разом із своїми заступниками щойно приїхали із обласного центру, де взяли участь у засіданні комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. На порядку денному засідання розглядалось питання початку опалювального сезону у місті Шепетівка та шляхів виходу з існуючої кризи. Перший заступник голови облдержадміністрації  Володимир Кальніченко озвучив конкретні цифри, скільки грошей було перераховано з Державного бюджету на рахунок ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» і  чому ці кошти не були направлені на погашення боргів перед НАК «Нафтогаз України». Як відомо, дане підприємство з постачання газу не надає лімітів газу  ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» для початку опалювального сезону у зв’язку із несплатою товариством частини боргу в сумі 5,2 млн. грн.

За результатами обговорення під час засідання комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у місті Хмельницькому було прийнято рішення, аби міська рада розірвала концесійний договір із ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» і повернула комплекс теплових мереж міста у комунальну власність.

Для розв’язання проблеми щодо погашення боргу за газ перед НАК «Нафтогаз України» та пошуку шляхів виходу із надзвичайно складної ситуації в місті  7-8 листопада відбудуться зустрічі посадовців на найвищому рівні, у Кабінеті Міністрів України і Верховній Раді України, куди буде запрошено і Шепетівського міського голову.

Також Михайло Полодюк закликав шепетівчан підтримати дії влади.

Керівник ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» обґрунтував наявні борги підприємства існуванням великого боргу держави, а це не відшкодована державою різниця в тарифах, не відшкодовані субсидії. Він зауважив, що є також заручником ситуації, що склалася.

Зверталися до громадян на зібранні і жителі міста і депутати міської ради.

Шепетівчани налаштовані рішуче. Якщо протягом найближчих днів у їхніх домівках не буде тепло, вони готові допомогти владі міста повернути комплекс теплових мереж у комунальну власність, та пікетувати установи вищих органів влади: Кабінет Міністрів України, Адміністрацію Президента України, а також НАК «Нафтогаз України». Або вдатися до крайніх дій – перекрити залізничне сполучення «Київ-Львів».

Новини по темі

Back to top button