Війна

Україна отримає не дві системи NASAMS, а дві батареї

Системи протиповітряної оборони NASAMS мають не всі країни світу. А охочі отримати стоять у черзі, адже можливості виробників обмежені. Наприклад, вони прикривають небо Вашингтону.

Стало відомо, що Україна отримає таких дві батареї, а не дві системи. Проте постачання будуть не так швидко, як хочеться Києву.

Спікер командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в інтерв’ю “НВ” розповів, що інформацію про кількість та терміни поставок поки не можна оприлюднити.

“Йдеться про дві батареї, а не системи. Але вони мають не тільки пускові установки, а й певні машини для зарядки, виявлення цілей та обслуговування комплексів”, – пояснив речник командування Повітряних сил.

“Все відбуватиметься, на жаль, поступово і не так швидко, як нам цього хотілося б уже сьогодні”, – пояснив Ігнат.

Довідка: система NASAMS виробляє консорціум американської корпорації Raytheon Technologies та норвезької групи Kongsberg. Від обох до складу комплексу входять пускові установки, станції радіолокації (РЛС) Raytheon AN/MPQ-64F1 Sentinel.

Батарея зенітно-ракетного комплексу NASAMS другого покоління складається з 12 пускових установок (кожна несе шість ракет AIM-120 AMRAAM), восьми радарів, одного центру керування вогнем, однієї машини з електронно-оптичною камерою та одного автомобіля Tactical Control Cell.

Новини по темі

Back to top button