Економіка

Мінцифри впроваджує електронний підпис у Дія для підписання європейських документів

Міністерство цифрової трансформації розпочало бета-тестування функції “Дія.Підпис”, призначеної для підписання європейських документів, про що повідомив глава відомства Михайло Федоров.

Федоров заявив: “Ми наближаємося до цифрового безвізового доступу з ЄС. За допомогою “Дія.Підпис” тепер можна підписувати європейські документи відповідно до правил eIDAS Європейського союзу. Це дасть змогу країнам ЄС перевірити підпис і підтвердити, що саме ви підписали документ”.

Федоров пояснив, що для отримання електронного підпису користувачам необхідно оновити мобільний застосунок “Дія”, який потім створить дві версії – одну за українським стандартом (ГОСТ), а іншу – за міжнародним (ECDSA).

Під час активації “Діа.Підпис” користувачі автоматично генеруватимуть українську та міжнародну версії. Під час підписання документа вони можуть вибрати “Діа.Підпис-UA” або “Діа.Підпис-EU”, повідомляє прес-центр “Діа”.

Процес цифрового підпису залишається незмінним – застосунок перевірятиме біометричні дані людини за реєстром і видаватиме електронний підпис. На етапі тестування документи можуть бути підписані тільки на двох платформах: ID.GOV.UA (ICEI) і на сервісі управління документами “Вчасно”. Однак Федоров оголосив про плани щодо розширення сервісу.

Новини по темі

Back to top button