Війна

Генерал розвідки пояснив, чому Україні треба швидко знищити кримський міст

Кримський міст, споруда, що з’єднує Краснодарський край Росії з окупованим Кримом, вважається “непотрібною спорудою” і “законною ціллю”. З військової точки зору, його знищення необхідне для того, щоб перешкодити Росії перекидати війська, боєприпаси і паливо в окуповані південні регіони України.

Про це заявив генерал-лейтенант Валерій Кондратюк, колишній голова Служби зовнішньої розвідки України (2020-2021 рр.), під час загальнонаціонального телемарафону “Єдині новини”.

Для росіян міст має символічне значення, оскільки в нього було інвестовано 3,7 мільярда доларів. Він фізично втілює намір Путіна анексувати Україну і назавжди прив’язати її до Росії. Однак його військова важливість для нас сьогодні переважає його символічне значення. І справа не лише в тому, що міст довгий час слугував прямою лінією постачання палива, техніки та озброєння для російських підрозділів в Україні.

Нині, під час нашого контрнаступу, міст використовувався для переправи новостворених частин і з’єднань 40-го армійського корпусу, який був сформований у Краснодарському краї. Ці підрозділи зараз беруть безпосередню участь у бойових діях на території Запорізької області. Тому, з військової точки зору, для нас дуже важливо зупинити подальше підкріплення ворога там, де йде наш контрнаступ.

Новини по темі

Back to top button