Війна

Чергові оновлення для військовозобов’язаних: з 18 червня паперовий військовий квиток стане не актуальним

Наразі відбувається чимало змін, які стосуються мобілізації, обліку військовозобов’язаних і в цілому вступу на службу до лав ЗСУ. Зокрема вступив в дію оновлений законопроєкт про мобілізацію згідно з котрим кожен військовозобов’язаний повинен прийти в ТЦК та оновити дані, або зробити це одним з інших запропонованих варіантів. Також чоловікам, а зокрема й військовозобов’язаним жінкам потрібно носити з собою військовий квиток та пред’являти його на вимогу працівників поліції чи ТЦК. Якщо документу з собою немає, можна отримати штраф. Однак з 18 травня все стане простіше. У додатку Резерв+ з’явиться QR-код, який зможе замінити паперовий військовий квиток.

Цей QR-код можна буде показувати замість стандартного квитка

Паперові військові квитки та облікові документи будуть замінені цим QR-кодом, який міститиме всю необхідну інформацію про військовозобов’язаного. Про такі оновлення повідомила заступниця міністра оборони з питань цифровізації Катерина Черногоренко.

18 червня у Резерв+ з’явиться QR-код — він остаточно прирівняє інформацію з “Оберіг” до електронного військового облікового документа. Ми можемо зчитувати цей QR-код і отримувати всю потрібну інформацію”, заявила Черногоренко. 

резерв

З її слів — це дуже зручно, адже більше не потрібно прив’язуватися до паперових документів.

Станом на початок червня додаток Резерв+ вже повноцінно працює й бажаючі можуть оновити дані таким шляхом. Від початку запуску застосунку вже понад мільйон чоловіків ним скористалися. Також оновити дані можна безпосередньо в ТЦК або у ЦНАПі. У ТЦК заявляють — оновлення даних не означає мобілізацію. Також, додаткова військово-лікарська комісія теж не означає, що люди, які будуть визнані придатними до служби відразу ж підуть воювати. Все це формальності, які необхідні для того, аби упорядкувати інформацію, та мати чітке бачення стосовно кількості чоловіків, які придатні до служби і які знаходяться в Україні.

Новини по темі:

Back to top button