Спорт

В Казані завершилась ХХVІІ Всесвітня літня Універсіада

26 липня Віце-прем’єр-міністр України Костянтин Грищенко та Міністр освіти і науки Дмитро Табачник взяли участь в урочистій зустрічі з чемпіонами та призерами XXVII Всесвітньої літньої Універсіади 2013 року, яка пройшла в Казані (Республіка Татарстан, РФ) з 6 по 17 липня.

Як зазначає Урядовий портал, під час урочистого заходу Віце-прем’єр-міністр подякував молодим спортсменам за вдалий виступ на всесвітніх студентських іграх та вручив 90 державних нагород українським спортсменам та тренерам.

«Від Президента України та Уряду щиросердно вітаю вас, гордість українського спорту – чемпіонів і призерів Всесвітньої літньої Універсіади-2013, тренерів, ректорів вищих навчальних закладів, усіх тих, хто зробив вагомий внесок у високе загальнокомандне місце збірної України», – зазначив у своєму вітальному слові К. Грищенко.

«Дякую Вам за те, що, навчаючись у вищих навчальних закладах, ви зуміли блискуче поєднати навчання з напруженими тренуваннями та представили нашу державу на найвищому рівні. Я, як і мільйони наших співвітчизників, спостерігали і вболівали за вашою наполегливою боротьбою, і кожна здобута вами медаль переповнювала відчуттям гордості за український студентський спорт! Ми з нетерпінням чекали Ваших виступів і Ви виправдали наші сподівання», – підкреслив К. Грищенко.

За словами урядовця, успішний виступ української команди на такому престижному міжнародному турнірі, як студентські всесвітні Ігри, свідчать про високу ефективність роботи нашої освітянської галузі, де зуміли чітко налагодити навчальний процес і спортивно-масову роботу в кожній студентській групі.

«Ваші успішні старти, дорогі наші спортсмени і тренери, сприятимуть пропаганді здорового способу життя не тільки в студентському середовищі, а й серед інших верств населення. Вітчизняні студенти успішно представили Україну на міжнародній арені, здобувши 77 медалей різного ґатунку (12 золотих, 29 срібних, 36 бронзових). За кількістю нагород ми в призовій трійці    після росіян і японців. Такий високий результат  робить честь і славу спортивній Україні», – наголосив Віце-прем’єр-міністр.

З окремими словами подяки К. Грищенко звернувся до ректорів та керівників спортивних кафедр вищих навчальних закладів, спортивних товариств, національних федерацій з видів спорту за вагомий внесок у підготовку та успішні виступи нашої студентської збірної на Універсіаді в Казані.

Універсіада в Казані не тільки побила всі попередні рекорди щодо кількості учасників, а й з видів спорту. Вперше у змаганнях такого рівня взяли участь понад тринадцять тисяч студентів-спортсменів з майже 2800 вищих навчальних закладів усього світу, які представляли понад 160 країн.

Приємно відзначити, що серед учасників Універсіади-2013 було 370 українських студентів з 90 вищих навчальних закладів, які змагалися за нагороди у 23 видах спорту. З медалями повернулися студенти 42 вітчизняних університетів.

Нагадаємо, що студентка Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка Тетяна Тарасенко на ХХVІІ Всесвітній літній Універсіаді здобула бронзу з кульової стрільби (вправа МГ-9).

Фото www.inzt.net.

Новини по темі

Back to top button