Інциденти

Смотрицький каньйон став чистішим

12 жовтня усі ініціативні та небайдужі мешканці славного Кам’янця-Подільського взяли участь у екоакції «300 спартанців», ініціатором якої стала громадська організація «Чисті схили», що об’єднала кам’янчан-однодумців, які й реалізували план очищення Смотрицького каньйону.

Ідеєю для назви екоакції став приклад згуртованості та відданості 300 спартанців, які змінили хід історії. У наш час також є місце славним вчинкам, тільки ворогом у нашому випадку виступає сміття. Близько 400 спартанців, які взяли участь у акції, достатньо було для того, щоб лише за один день суттєво впорядкувати та навести лад у нашому славному місті. Тому прибирання каньйону 12 жовтня можна сміливо назвати історичним.

Як і передбачалося, територію прибирання розділили на чотири умовні зони – Старе місто, Нове місто, Руські фільварки, мікрорайон Жовтневий, які у свою чергу складалися з 15 ділянок. На кожній з цих ділянок роботи здійснювались автономно.

«Ми довели, що в Кам’янці є багато людей, яким не байдужа доля свого рідного міста. Нам немає потреби чекати, що хтось за нас поприбирає сміття, яке нагромаджувалося роками, ми можемо самі прибрати наше місто – наш дім.

Звичайно, що за один день неможливо докорінно змінити ситуацію. Однак ми впевнені, що гуртом ми зможемо змінити ситуацію із сміттям. Для цього необхідно іноді присвячувати час і сили нашому місту. Дуже важливо, що Ви повірили у те, в що вірять «Чисті схили» – спільними зусиллями ми зможемо змінити будь-що, потрібно діяти!

Попереду залишається, багато справ, одного прибирання замало. В першу чергу потрібно змінювати свідомість, свідомість тих, хто залишає те сміття у каньйоні.

У суботу ми з вами зробили велику роботу. Від щирого серця хочу подякувати всім, хто допомагав, всім, хто прийшов 12.10.2013 року та прийняв участь у прибиранні.  Ми – молодці! Ми гарна команда! Ще раз дякую всім!». – зауважила організатор акції Вікторія Желіховська, лідер ГО «Чисті схили».

Після завершення акції учасники зібралися на території Руської брами, щоб відпочити, смачно повечерявши кашею з казна, яку приготував відомий у кам’янці кашовар Олег Вощинський. Його кашу куштували кам’янчани та гості міста не на одному із фестивалей, що відбуваються у місті. Разом із кашею спартанці ХХІ століття смакували овочі, а на десерт отримали смачний трав’яний чай зі здобою та солодощами.

Новини по темі

Back to top button