Кам'янець-Подільський

«Тату, почитай»

Київські рятувальники приєдналися до акції родинного марафону «Тату, почитай». Її мета – закликати татусів бути дитячими Рятівниками №1. Приділяти дітям більше уваги та знаходити час на читання – саме це здатне врятувати сина чи доньку від багатьох проблем, адже через брак повноцінного спілкування діти опиняються в зоні ризику. Такий захід стартовий в Україні, він розпочався зі Служби порятунку «101» м. Києва.

29 жовтня акція пройшла на базі Державної пожежної частини №2 Шевченківського району. На ній були присутні школярі гімназії №277, діти, письменники, видавці, літературознавці, бібліотекарі.

Як повідомляє освітній портал ПедПРЕСАсвято було поділене на 2 частини: пізнавальну та розважальну. Насамперед було ознайомлення з основними правилами протипожежної безпеки на канікулах. Дітям запропонували взяти участь у безлічі конкурсів і вікторин, вони охоче колективно розмальовували малюнки. Учасники свята мали змогу ознайомитися з роботою рятувальних підрозділів і з технікою, яка щодня виїжджає для ліквідації надзвичайних ситуацій та надання допомоги населенню.

«Загалом започаткування акції «Тату, почитай» дуже доцільне в нашому сьогоденні. Всім відомо, що тато користується в сім’ї великим авторитетом. А читання та спілкування на тему безпеки дитини загалом суттєво покращує якість навчально-виховної роботи з дітьми з питань особистої безпеки та захисту в надзвичайних ситуаціях», – зазначив начальник ГУ ДСНС у м. Києві Андрій Куценко.

Новини по темі

Back to top button