Інциденти

Іван Гончар вважає безпідставним зростання цін на гречку в області

За інформацією сектору в Хмельницькій області Державної інспекції України з контролю за цінами з середини листопада відбувається дестабілізація цінової ситуації на гречану крупу на ринках ХМСТ «Кооператор», МКП «Ранковий», у торгових мережах ТМ «Економ» і ПрАТ «Бакалія». Причому, за зведеними даними інспекції по всій Україні безпідставний сплеск ціни на гречку зафіксований лише на Хмельниччині.

Як повідомляють у Хмельницькій обласній раді, закупівельні ціни в області на зерно гречки врожаю 2014 року складають від 3000 грн/т до 4200 грн/т. І місцеві підприємства-виробники крупи гречаної цьогоріч не декларували зміни своїх оптово-відпускних цін.

– Я вважаю неприпустимим необґрунтоване підвищення цін на гречку, – наголошує голова обласної ради Іван Гончар. – Тому звертаюсь до усіх виробників та постачальників крупи не допустити дестабілізації цінової ситуації. Закликаю також і голів районних рад, міських, сільських та селищних голів спрямувати свої зусилля на недопущення підвищення ціни на гречану крупу.

Водночас, головою обласної ради дано доручення відповідним контролюючим органам вжити усіх необхідних заходів щодо недопущення необґрунтованого росту цін на гречану крупу на Хмельниччині.

Новини по темі

Back to top button