Кам'янець-Подільський

Книга на дотик

Презентація фотовиставки Олега Сінькова «Книга на дотик»

10 лютого у кав’ярні «Coffete» відбулось відкриття дебютної виставки кам’янецького фотографа, учасника фотоклубу «Погляд» Олега Сінькова.

Привітати дебютанта прийшли директор департаменту гуманітарної політики Альона Кузема, його наставник та керівник фотоклубу «Погляд» Юрій Савін, а також друзі та колеги Олега, кам’янчани та представники ЗМІ.

«Книга на дотик» – саме так автор назвав свою експозицію. На 15 світлинах, які представлені на розгляд присутніх, відвідувачі кав’ярні можуть впізнати творчих людей нашого міста, зокрема учасників молодого, але вже досить відомого у нашому місті об’єднання «PHOENIX», яке згуртувало митців слова і пензля.

Цією виставкою автор хотів вчергове підкреслити важливість книг і читання у житті кожного з нас.

– На мою думку, подібні проекти надзвичайно необхідні для молодого покоління. Адже у вік комп’ютерної ери молодь забуває не тільки про здоровий спосіб життя, а й про навчання, зокрема про читання книг. Є надія, що «Книга на дотик» зможе прокинути у людей потребу в читанні. Учасники проекту, які втілили його у життя, змогли побачити себе по той бік фотоапарату і на своєму прикладі показати іншим, як модно і класно читати сьогодні. Вірю, що вони й надалі нестимуть по життю надзвичайну важливу істину, яку несли й донині: читання – справжнє благо. А згадка про радісні моменти зйомки із КНИГОЮ в руках назавжди залишаться у їхній пам’яті, – зазначив Олег Сіньков.

Ідею створення такої виставки підтримав редактор інтернет-видання «7 днів» Андрій Павловський, який і запропонував стати героями проекту учасників творчого об’єднання «PHOENIX» Віоліні Ситнік з чоловіком Дмитром та сином Тимофієм, Ользі Комаровій, Тетяні Сметанюк, Лілії Надвідній та Інні Мисюрі.

– Мені здавалося, що на фотографіях повинні були з’явитися люди, які мають безпосереднє відношення до літератури, – розповідає Андрій Павловський. – Оскільки вже давно товаришую з учасниками творчого об’єднання «PHOENIX» і знаю їх, як тих, хто намагається урізноманітнити літературно-мистецьке життя в нашому місті, сформувати навколо себе осередок молодих кам’янецьких письменників, видавати альманах та проводити літературні зустрічі з відомими майстрами слова, тому ми з Олегом Сіньковим відразу запропонували їм взяти участь у проекті.

На фото можна помітити як сучасну літературу, так і класичну. Архівні стародруки також стали частиною проекту.

Родзинкою виставки стали книги-учасниці сучасних українських авторів, яких організатори та учасники проекту знають особисто – познайомились на Форумі видавців, або ж на презентаціях, які організовувало у Кам’янці-Подільському творче об’єднання «PHOENIX».

Інтернет-видання «7 днів» та творче об’єднання «PHOENIX» вдячні за сприяння у проведенні фотозйомок кав’ярні «Coffete», готелю «Клеопатра», Кам’янець-Подільській міській центральній бібліотеці та бібліотеці рідкісних видань К-ПНУ імені Івана Огієнка.

Незабаром виставку «Книга на дотик» презентують у Хмельницькому та Чернівцях.

Партнери проекту в Кам’янці-Подільському: творче об’єднання «PHOENIX», обласна газета «Кам’янецький часопис «Ключ», інтернет-видання «7 днів», газета К-ПНУ ім. І. Огієнка «Студентський меридіан».

Презентація фотовиставки Олега Сінькова «Книга на дотик»

Презентація фотовиставки Олега Сінькова «Книга на дотик»

Презентація фотовиставки Олега Сінькова «Книга на дотик»

Презентація фотовиставки Олега Сінькова «Книга на дотик»

Фото Олега СІНЬКОВА, Ольги КОМАРОВОЇ та Юрія САВІНА.

Новини по темі

Back to top button