Кам'янець-Подільський

Послідовники таланту Шевченка

Послідовники таланту Шевченка

Третього березня міська дитяча школа мистецтв презентувала виставку, присвячену 201-ій річниці від дня народження Тараса Шевченка. Увазі глядачів була представлена творчість учнів художнього відділу, реалізована в живописних та графічних композиціях, витинанках, пластилінових рельєфах, колажах.

За традицією, виставку відкрила завідувач відділу Тетяна Білоус, яка зазначила: «Тарас Шевченко – відомий у світі, в першу чергу, як митець слова – геніальний письменник та поет, але він був і не менш геніальним художником. І поезія, і малярство щільно переплітались у його таланті.Та коли на поезію Шевченко дивився як на своє покликання, то малювання стало його професією, засобом для існування».

Цікаву, пізнавальну бесіду про художню творчість Тараса Шевченка, підготувала викладач художнього відділу Людмила Мегей , яка наголосила, що для художньої спадщини великого Кобзаря характерний широкий діапазон творчого вираження: портрети, жанрові композиції, краєвиди,малюнки на біблійні, історичні, літературні сюжети, книжкові ілюстрації,офорти.

Директор школи Валентина Рябчук подякувала юним художникам за активну участь у виставці, за реалізацію своїх творчих думок, за бажання творити у такий непростий для нашої країни час, наголосивши, що саме творчість підростаючого покоління дає впевненості в тому, що у нас є майбутнє.

Новини по темі

Back to top button