Кам'янець-Подільський

Кам’янець запрошує на відкриття туристичного сезону

Відкриття туристичного сезону (2013)

Цього року під час відкриття туристичного сезону Кам’янець-Подільський зануриться в історію різних епох: Римської, Київської Русі, Середньовіччя, Польської, Литовської, Вірменської, Української, Турецької.

Як інформують у Кам’янець-Подільській міській раді, саме такі майданчики будуть влаштовані на території Старого міста 25-26 квітня. Цими днями у місті відкриється туристичний сезон.

Всі, хто завітає до нашого міста зможе переконатися, що в пам’ятках історії і архітектури, звичаях та традиціях увіковічено дух римлян і давніх предків слов’ян, литовців, поляків, турків і вірмен.

Кожен зможе зануритися в добу, яка йому найбільше до вподоби, адже майданчики максимально ідентично відтворюватимуть побут, в якому жили представники кожної окремої епохи, можна буде скуштувати страви, які готували декілька століть тому, виконати танці різних народностей, ознайомитися з особливостями повсякденного життя.

Старе місто на два дні перетвориться на єдиний простір для презентації історичних і культурних перлин, що зростали упродовж віків в одному місті України, «квітці на камені» – Кам’янці-Подільському.

Щоб історичні майданчики по-справжньому відповідали тій епосі, яка відтворюватиметься, до організації заходу долучаються музейні працівники, реконструктори, співаки і танцюристи, кухарі і пекарі – знавці давніх рецептів, ті, хто шиє історичні костюми, хто робить зачіски різних епох, хто знає давні ремесла і військову справу.

Хто завітає до Кам’янця 25-26 квітня, збере собі до колекції вражень спогади про легендарне римське місто Петридаву, вірування і побут поселення прадавніх землеробів, міць і силу фортифікації русичів, середньовічну романтику, колорит і яскравість литовської, польської, вірменської, турецької і, звичайно, нашої рідної української культури.

Новини по темі

Back to top button