Інциденти

Результати поїздки мера в Норвегію

Михайло Сімашкевич повернувся з Норвегії

З 6 по 10 квітня міський голова Михайло Сімашкевич перебував з робочою поїздкою у Королівстві Норвегії в рамках проекту «Формування політики, ґрунтованої на фактах, в сфері місцевого самоврядування в Україні».

Як повідомляють у Кам’янець-Подільській міській раді, 6 квітня Михайло Сімашкевич в місті Осло взяв участь у зустрічі з представниками Постійного комітету з питань місцевого самоврядування та публічного управління за участі голови Комітету п.Настадаб Хельге Анде. Також відбулося ознайомлення з реформами місцевого самоуправління Норвегії.

Наступного дня делегація з України до складу якої увійшли міські голови, члени Асоціації міст України, депутати Верховної ради у місті Ос мали зустріч у Парламенті Норвегії.

Місцева демократія та анти корупція – з такою презентацією виступила представник Асоціації місцевих рад та муніципалітетів Норвегії Лісе Спіккеланд. Потім делегати відвідали заклад по догляду за літніми людьми муніципалітету міста Ос (Норвегія).

Телефоном Михайло Сімашкевич зауважив, що Норвегія надто вразила його, навіть перевершила очікування. «Найперше, що вражає – це мир та спокій країни. Люди усміхнені, усі поспішають по справах. Усе так просто і водночас так складно: міста розбудовуються, достойні заробітні плати і достойна старість людей поважного віку. Надзвичайно вражає повага один до одного, чого так не вистачає українцям. Містечко ОС невелике – 18 тис населення. Проте його бюджет складає 1 млрд 200 мільйонів. Бюджет Кам’янця 392 млн при кількості 102 тис населення. З розрахунку на 1 людину в рік у них припадає 235 тис, якщо у нас ця сума складає 3 тис 400», – коментує міський голова.

9 квітня зустрічі відбувалися у місті Фрідрікстад, де відбулося знайомство з його мером. Про партисипативне бюджетування присутнім розповіла пані Каміла Соренсен Ейдсвольд, радник та депутат ради (Соціалістична ліва партія). Далі делегація ознайомилися з презентацією муніципальних послуг для молоді.

Завершився офіційний візит перебування в Норвегії флешмобом на підтримку Кам’янця-Подільського як претендента на Молодіжну столицю Європи у 2018 році. Михайло Сімашкевич розповів про те, що наше місто увійшло до цього проекту і його колеги як з України так із-за кордону влаштували акцію на підтримку Кам’янця та побажали перемоги.

Новини по темі

Back to top button