Кам'янець-Подільський

Мистецький день святого Миколая

Мистецький день святого Миколая

19 грудня у Виставковій залі художнього відділу Кам’янець-Подільського державного історичного музею-заповідника, що на Соборній, відкрито щорічну виставку робіт гуртка «Виготовлення сувенірів» (філія ХОЦНТТУМ), який працює на базі СЗОШ №1 та ЗОШ №11 під керівництвом Сергія Боднара.

Експозицію, на якій презентовано роботи 64 учнів ЗОШ №№7, 11, 12, 15, НВК №№14, 16, 17 та СЗОШ №№1, 5, приурочили до Дня святого Миколая. Завдяки допомозі керівника Першої Подільської Кредитної Спілки (ППФКС) Сергія Гищука цього року презентовано ювілейну – десяту – виставку.

Презентація робіт юних митців перетворилась на справжнє святкове дійство. Дорослі активно розглядали, обговорювали і тішились роботами своїх дітей та їхніх друзів. А господарі свята – автори робіт – весело провели час, взявши участь у різноманітних естафетах, конкурсах, танцювальних п’ятихвилинках, які організували для них актори театру «ТАНДЕМ» (керівник Галина Коротенко-Молдован). Тому веселий сміх та дитячий щебет у День святого Миколая лунали звідусіль.

Винуватці свята отримали не тільки заряд позитивної енергії та яскравих вражень від свята, а ще й чудові подарункові набори солодощів та примірники новенької книги-розмальовки «Веселий Менестрель» від Сергія Боднара, яка нещодавно вийшла друком за сприяння тієї ж ППФКС. Видання автор присвятив людині з великим серцем, бійцю батальйону спеціального призначення МВС Миколі Гордійчуку, який загинув 22 липня у зоні АТО.

Літературним редактором дитячої книги-розмальовки про захопливі пригоди веселого менестреля виступила журналіст та письменниця Віоліна Ситнік.

Нове видання не тільки принесе приємні хвилини читання та розфарбовування ілюстрацій до «Веселого менестреля», а й збереже світлу пам’ять у серцях дітей про Миколу Гордійчука – одного із Героїв Кам’янця-Подільського, що віддали своє життя, захищаючи нашу країну на сході.

Новини по темі

Back to top button