hardware

Корисний лайфхак, або як дізнатися, чому смартфон почав “тормозити”

Практично кожен власник смартфона бодай раз стикався з тим, що девайс починає повільно працювати. Він глючить, програми відкриваються повільно, виснуть, а ще телефон може перегріватися. Є безліч причин, чому так може трапитися, однак не поспішайте бігти у сервісний центр або ж й зовсім замінювати телефон на новий. Спочатку переконайтеся, що ви не встановлювали за останній період ніяких нових програм, які можуть таким чином впливати на продуктивність девайса.

Як це перевірити?

Інколи звичайна програма з магазину додатків або гугл, може суттєво знизити продуктивність гаджета, адже є для нього буквально занадто “важкою”. Щоб перевірити, чи дійсно причина в якомусь застосунку переведіть смартфон у “Безпечний режим” та трішки ним покористуйтесь. Зробити це можна на всіх смартфонах з операційною системою Андроїд.

смартфон

  1. Натисніть на бокову кнопку “Вимкнення” та затримайте її на кілька секунд.
  2. На екрані з’являться різні віртуальні кнопки, вам потрібно натиснути на кнопку “Вимкнути”, однак знову ж затримайте її на кілька секунд.
  3. Телефон перейде в “Безпечний режим” й ввімкнути його можна буде дотиком до екрана.

Якщо в такому режимі смартфон нормально працює, не глючить та не зависає, значить на його працездатність впливає якась із встановлених програм. Далі ваше завдання перевірити всі застосунки та спробувати ідентифікувати той, що не підходить девайсу.

Щоб вийти з безпечного режиму достатньо просто перезавантажити пристрій.

Що робити, якщо це не допомогло?

Якщо смартфон погано працює навіть у безпечному режимі, можливо проблема у пам’яті. Перегляньте скільки вільної пам’яті є на смартфоні, зітріть непотрібний контент, очистіть кеш в додатках та почистіть історію браузера. Якщо й це не допомогло тоді є сенс звернутися до майстрів, які проведуть діагностику та назвуть причину неполадок.

Новини по темі:

Back to top button