Інциденти

Проблемні питання сіл Кудринці

Нещодавно голова районної ради Борис Бец, працівники апарату районної ради, депутат районної ради Валентина Атаман, головний спеціаліст відділу містобудівного кадастру та екології управління Управління містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства та з питань цивільного захисту населення райдержадміністрації Володимир Молодоженя та Завальський сільський голова Ірина Павлюк взяли участь в зборах ініціативної групи жителів с.Кудринці Завальської сільської ради Хмельницької області та с.Кудринці Борщівського району Тернопольської області щодо відновлення сполучення через міст, який частково зруйнований ще в роки Другої світової війни – повідомляє Кам’янець-Подільська районна рада.

Слід зазначити, що село Кудринці знаходиться на відстані 25 км від Кам‘янця (автомобільний маршрут: Кам’янець-Подільський – Довжок – Суржа – Рихта – Вільне – Кудринці), по обох берегах ріки Збруч. Лівий берег – в межах Хмельницької області, правий – Тернопільської. Для місцевих жителів, цей переїзд був і залишається стратегічно важливим, особливо зважаючи на те, що діти із Хмельницької області навчаються в Кудринцях Тернопільської області, населення Кудринець Тернопільської області працює на ПАТ «Гіпсовик» Хмельницької області та щодня переходять річку Збруч по аварійній кладці, також популярне його туристичне значення.

Природа не полінувалась й одарила ці невеликі села і спокійною річкою, і затишним сосновим бором, і м‘якими пагорбами, багатими на карстові печери. Є тут і залишки старої фортеці. Тож здавна Кудринці були єдині і нероздільні. Місцеві жителі тому і звернулися до представників районної влади за допомогою.

Заслухавши представників ініціативної групи, голова районної ради Борис Бец, наголосив, що насамперед питання має бути узгоджено із Тернопільською стороною, разом будемо працювати над виготовленням проектно-кошторисної документації по відновленню мосту із залученням коштів місцевого бюджету, також до роботи у цьому напрямку будуть залучені промислові та сільськогосподарські підприємства, які розташовані на території Завальської сільської ради. І лише тоді, можна буде додатково залучити кошти із місцевого та державного бюджетів на виконання даного проекту.

Новини по темі

Back to top button