Кам'янець-Подільський

Чернівецькі школярі підгодовують птахів

Учні та вчителі Чернівецької школи № 28 рятують птахів від голоду. Вони зробили годівниці і приносять корм. У шкільному дендропарку на деревах та кущах розвішано десятки годівниць: дерев’яні, схожі на казкові будиночки, та вирізані з пет-пляшок. Щодня діти та вчителі наповнють їх зерном, насінням, крихтами хліба. Спеціально для синичок підвішують на нитках сало і шматочки маргарину.

– На уроці природознавства ми разом з учнями розробили проект «Збережемо кожну крихту хліба», – каже класовод 2-Б класу Наталія Денисик журналісту видання Молодий буковинець. – Так виникла ідея допомогти птахам вижити взимку. Цю тему ми обговорюємо з дітьми на інших уроках – з української мови, читання, математики. До нашого проекту активно підключилися батьки, які допомогли виготовити годівниці. Таким чином ми навчаємо не лише дітей, а й дорослих любити та оберігати навколишню природу.

Корм для птахів приносять і учителі, і школярі, навіть охоронець. Це різне зерно, насіння, крихти хліба. Для синичок приносять свіже несолене сало і маргарин. Більшість відходів зі столу можуть врятувати життя не одному птаху: недоїдена каша, картопля, ягоди з компоту, сир тощо. Але потрібно пам’ятати, що чорний хліб набухає у зобиках птахів і може викликати їх загибель.

Новини по темі

Back to top button