Інциденти

У музеї М. Островського вшанували пам’ять старшого лейтенанта Василя Кашлакову

У музеї М. Островського вшанували пам'ять старшого лейтенанта Василя КашлаковуУ краєзнавчому відділі музею М. Островського, що у Шепетівці, відбувся урок пам’яті «Героєм йде у вічність вічно молодим…», приурочений старшому лейтенанту Василю Олеговичу Кашлакову, командиру взводу 4-ої роти 2 батальйону 93-ої окремої механізованої бригади, герою АТО. На захід завітали батьки Василя Олеговича (Галина Петрівна та Олег Вікторович), представники громадськості міста, студенти та викладачі медичного училища.

Як інформують в управління культури, національностей, релігій та туризму ХОДА, через фото, документи, спогади рідних, побратимів було відтворено сторінки життя героя.

28 жовтня Василю Олеговичу було б 30 років. Земна життєва дорога офіцера обірвалась в не повні 28 років – час молодості, розквіту, професійного становлення, як офіцера. Він був хорошим командиром, мав позивний «Вовк». У зоні АТО із 15 січня 2015 р. Його взвод тримав оборону в районі с.Піски, що недалеко від Донецького аеропорту. А це безперервні бої, обстріли. У лютому офіцер підірвався на розтяжці, мав важке поранення ноги. Рідним дзвонив: «У мене все добре».

Його улюблена пісня «Все буде добре» Вакарчука, радив мамі її слухати. Рідні відмовляли від армії, у відповідь чули: «Там мої хлопці. Хто, як не я…».

25 серпня 2015 року Кашлаков Василь Олегович загинув у районі села Невельське Донецької області при виконанні бойового завдання.

Побратими бережуть пам’ять про командира. Батьки передали музею прапор 4 роти 93-ої бригади із хвилюючими написами вічної пам’яті та вдячності командиру. Це тепер для музею священна реліквія. Пам’ять про героя живе в Шепетівці. У цьому році йому присвоєно звання «Почесний громадянин міста Шепетівки». Одна з вулиць названа іменем Кашлакова.
Він житиме в наших серцях вічно молодим.

Новини по темі

Back to top button