Кам'янець-Подільський

Як кам’янчани зиму проводжали…

16 березня жителі Кам’янця-Подільського святкували Масницю, ставши учасниками народного дійства з млинцями та фольклорними обрядами, яке для кам’янчан організував департамент гуманітарної політики Кам’янець-Подільської міської ради.

У день зустрічі весни на Соборній розгорнули торгові намети з різноманітними ласощами – медом, ковбасами, рибою, пампушками, козацькими бутербродами, солдатською кашею, варениками та пирогами, а головне – млинцями, які є незмінним символом свята.

У центрі головної вулиці встановили величезне опудало з соломи – Масницю, що символізує зиму. А поруч із нею організували виставку ляльок «Масниця-красниця». Біля головної героїні свята та її «подружок» було завжди людно, адже кожен хотів не тільки ближче розглянути їх, а й сфотографуватися на згадку.

Юрба малечі упродовж всього дня не покидала святковий майданчик, адже саме для них організатори забезпечили чимало конкурсів – спортивні естафети, танці, забави з веселими клоунами, ігри з Масницею, катання на конях, вікторини та завдання з млинцями.

Театралізоване дійство «Маснице, яка ти мала!» принесло учасникам свята не тільки веселі забави та запальні танці, а й долю гарного гумору та позитивного заряду.

Актори театру «Лінк» продемонстрували фаєр-шоу, а насолоду від духової музики подарував концерт «Дух веселої Масниці».

Також під час святкування Масляни, за участю наречених, організатори фестивалю «Весільна фортеця» відзняли промо-ролик у стилі Harlem Shake. Режисером відео став Андрій Заєць.

Фото Олега СІНЬКОВА.

Новини по темі

Back to top button