Війна

Нічний ракетний удар по Харкову: Четверо загиблих, 25 поранених

В результаті нічного ракетного удару по Харкову загинули чотири людини і ще 25 отримали поранення. Атака сталася близько опівночі, коли російські війська націлилися на житловий район, спричинивши значні руйнування і хаос.

Мешканці Харкова повідомили, що чули щонайменше п’ять вибухів в одному районі, що свідчить про інтенсивність обстрілу. 4-й і 5-й поверхи одного під’їзду багатоповерхового житлового будинку були повністю зруйновані внаслідок влучання ворожих боєприпасів у будівлю. Серед поранених були 12-річні хлопчик і дівчинка.

Володимир Тимошко, голова Харківської обласної поліції, заявив, що ворог застосував тактику подвійного удару, щоб завдати максимальної шкоди. Ця цілеспрямована стратегія призвела до збільшення руйнувань і жертв, що ще більше ускладнило проведення рятувальних робіт.

За фактом обстрілу слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України. Ця стаття стосується порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством, що відображає тяжкість злочину.

Наразі тривають екстрені пошукові роботи.

Новини по темі:

Back to top button