Економіка

Безробітним виплачуватимуть по 12 000 гривень щомісяця: як отримати гроші?

В Україні є доволі велике число безробітних. Велику їх частку складають люди зі статусом ВПО, які переїхали в інші регіони й ще не встигли адаптуватися, чи знайти роботу. Інколи люди реєструються на біржі зайнятості, але в силу віку, чи інших факторів місяцями не можуть знайти роботу. Для таких осіб в Уряді знайшли вихід. Кожна особа, яка офіційно має статус безробітної може вступити до “Армії відновлення” та отримувати щомісяця по 12 000 гривень. Про це повідомила Заступниця міністра економіки України Тетяна Бережна.

Що відомо про ініціативу?

“Армію відновлення” створили ще раніше, наприкінці 2022 року. Мета проєкту — залучати безробітних осіб до відновлення України й давати людям можливість не лише допомогти країні, а й заробити кошти. Наразі проєкт працює у 19 регіонах й невдовзі пошириться на всю Україну. Найбільше людей залучено у Харківській області (23 850), у Донецькій (16 300), Київській (15 000), Чернігівській (14 800) та Полтавській (14 500).

гроші

Наразі учасники проєкту виконують наступні завдання:

  1. Виконують роботи з забезпечення життєдіяльності громад, які постраждали від бойових дій.
  2. Допомагають розвантажувати та сортувати гуманітарну допомогу.
  3. Плетуть маскувальні сітки, ремонтують одяг для ЗСУ.
  4. Надають соціальні види допомоги переселенцям, проводять консультації та допомагають з вирішенням бюрократичних і паперових моментів.
  5. Допомагають доглядати за хворими військовослужбовцями.
  6. Допомагають розбирати завали зруйнованих чи пошкоджених будинків та об’єктів інфраструктури.
  7. Працюють над будівництвом, ремонтом, укріпленням та облаштуванням укриттів, блокпостів тощо.

З цими людьми (безробітними, що стоять на обліку) укладається строковий трудовий договір на період виконання робіт. Оплата здійснюється відповідно до відпрацьованого часу в розмірі щонайменше 12 000 грн. в разі роботи повний місяць”, – зазначає Тетяна Бережна.

Новини по темі:

Back to top button