Інциденти

Михайло Сімашкевич у Брюсселі підписав Угоду мерів

З 24 по 25 червня міський голова Михайло Сімашкевич перебував з офіційним візитом у Брюсселі, де відбулася церемонія підписання Угоди мерів. Про результати своєї поїздки він розповів на прес-конференції, яка відбулася 1 липня у прес-центрі Кам’янець-Подільської міської ради.

Учасниками засідання, яке відбулося у приміщенні Європарламенту, стали керівники європейських інституцій, члени європейського парламенту, мери міст, які нещодавно приєдналися до ініціативи, та представники з різних міст України.

«Свою участь у засіданні я засвідчив електронним підписом, що також підтвердило моє приєднання до Угоди мерів. Президент Єврокомісії Хосе Мануель Баррозо звернув увагу на важливості надання підтримки містам, звідки надходить три чверті ВВП ЄС і поінформував про нові ініціативи Єврокомісії в сфері фінансування проектів енергозбереження. Основною проблемою, яка наразі турбує Європу є проблема катаклізмів, які трапляються в світі та їхній зв’язок з людською діяльністю. Тому постає питання про те, як зменшити використання обсягів газу, кількість автомобілів, які здійснюють викиди шкідливих речовин в атмосферу» – зазначив Михайло Євстафійович під час прес-конференції.

Також, як інформує прес-служба міської ради, на засіданні був присутній Арнольд Шварцнегер – у минулому губернатор Каліфорнії, який наразі є засновником неурядової громадської організації R-20. Основним її завданням є боротьба з наслідками зміни клімату та захист навколишнього середовища.

Як розповів Михайло Євстафійович, Арнольд Шварцнегер сподобався йому як політик, тому що в багатьох поглядах вони сходяться. Зокрема міський голова підтримує його позицію, що потрібно працювати на благо людей, а не на політичні партії.

Також Михайло Сімашкевич наголосив на тому, що уже декілька років поспіль у місті успішно реалізуються проекти в сфері теплопостачання, енергозбереження в бюджетних установах, школах і дитячих садочках із залученням коштів від Єврокомісії та НЕФКО.

«Окрім того, я побачив, що інвестори з Європи зацікавлені у співробітництві з Україною, особливо їх цікавить наше сільське господарство». – зауважив міський голова.

Новини по темі

Back to top button