Кам'янець-Подільський

Ветеринарній освіті – 230 років

Ветеринарна освіта

Сьогодні у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С. Гжицького відбулися заходи з відзначення 230-річчя заснування на академічному рівні ветеринарної освіти та науки в Україні.

Урочистості розпочалися літургією у церкві Святої Трійці та урочистою академією.

Відкрився Музей підкови. Експозиція музею і його фонди налічують нині понад 400 експонатів, що походять з різних куточків світу. Більшість з них є талановитим плодом рук місцевих ковалів, адже при ветеринарній школі у Львові ще від 1881 року функціонувала школа кування коней.

До ювілею в університеті презентували і ретро-виставку ветеринарного медичного обладнання. Експозиція містить унікальні ретро-експонати, які протягом всього часу зберігалися на кафедрі ветеринарної медицини.

Найстарішим експонатом ретро-виставки стала гасова лампа. На кафедрі ветеринарної медицини вона зберігається з 1890 року.

Під час урочистої академії з нагоди 230-ої річниці заснування на академічному рівні ветеринарної освіти та науки, від імені голови Львівської обласної ради та депутатського корпусу колектив ЛНУВМ та БТ привітав керуючий справами Львівської обласної ради Євген Захаревич, який, зокрема, зачитав вітальний адрес голови обласної ради Петра Колодія.

Окрім того, керуючий справами Євген Захаревич вручив нагороди Львівської обласної ради кращим працівникам вищого навчального закладу.

Відбулося пленарне засідання міжнародної наукової конференції «Інноваційність розвитку сучасного аграрного виробництва».

Новини по темі

Back to top button