software

Оновлення для Windows 11 може призвести до форматування диску

Обов’язкове оновлення для Windows 11 версій 22H2 і 23H2 не тільки спричиняє проблеми під час встановлення, а й порушує роботу комп’ютерів через проблеми в BitLocker.

Патч під номером KB5040442 призводить до скидання пароля BitLocker. Тому після встановлення оновлення захищені технологією шифрування комп’ютери відмовляються працювати доти, доки користувач не надасть ключ відновлення. Він може зберігатися на запам’ятовуючому пристрої або, якщо в системі використовується онлайн-обліковий запис, на серверах Microsoft. Якщо ключа немає, доведеться форматувати жорсткий диск.

Microsoft в курсі проблеми і визнають, що рішення з ключем – це лише тимчасове рішення. Однак наразі фіксу цього бага не існує, тож розробники рекомендують відмовитися від установлення патча або згадувати, куди було збережено ключ відновлення BitLocker.

Bitlocker – це фірмова функція шифрування диска від Microsoft, яка підтримується системами Windows 10 Pro, Windows 11 Pro і Windows 11 Enterprise. Якщо активувати захист, під час кожного запуску ОС запитуватиметься пароль для розшифрування диска.

Back to top button