Кам'янець-Подільський

Петро Ігнатьєв презентував нову виставку – «Вода і місто, де мрії збуваються»

Петро Ігнатьєв7 листопада у краєзнавчому відділі центральної міської бібліотеки імені Костя Солухи відбулось відкриття нової виставки фотохудожника Петра Ігнатьєва. Цього разу, як повідомляє «7 днів», митець презентував добірку світлин, об’єднаних під назвою «Вода і місто, де мрії збуваються».

«Колеги по творчості, журналісти та шанувальники таланту неординарного митця, що були присутні на заході, із захопленням занурились у світ справжнього і неповторного мистецтва. Родзинкою виставки були роботи, де гра світла і тіні, представила відображення у воді вуличок Старого міста в новому і подекуди несподіваному ракурсі». – діляться враженнями співробітники бібліотеки. А й справді, виставка справила на присутніх незабутнє враження – оглядаючи її, переконались, що цікава ідея в руках професіонала таки дає відповідний результат.

Низка позитивних вражень, що витала у повітрі, не давала змоги промовчати, тож правом висловити свої думки щодо презентованої виставки скористались усі охочі. Поспілкувались і на різні теми – про особливості виставок в Україні та закордоном, несподівані сюрпризи долі та зустрічі, які дарує улюблене заняття, про сучасний стан фотомистецтва в країні, його минуле та перспективи. Згадували колеги Петра Дмитровича і про його перші кроки у світі фотографії, дебютні виставки, перемоги, різноманітні експерименти та спроби. Власними спогадами поділився і винуватець свята. Розповів про свій творчий шлях, як-то кажуть, від джерел, що формували зовсім невеликий струмочок, і аж до часів, коли він перетворився на впевнену в собі ріку.

Як зізнається Петро Дмитрович, того доробку та досягнень, які він має нині, не було б без його близьких, друзів, вірних колег, безкінечних творчих пошуків та, звісно ж, поціновувачів його творчості. Останні щодня спонукають митця шукати усе нові й нові ракурси, бачити крізь об’єктив те, що іншим не під силу, дивувати та радувати своїми світлинами на просторах Facebook і не тільки. Як стверджують любителі творчості Петра Ігнатьєва, його світлини задають настрій кожному дню, налаштовують на робочий лад, заряджають позитивом та не дають забути про ранкову філіжанку кави – викладати у Facebook на сході сонця фото з чашкою кави уже давно є гарною традицією фотохудожника.

«Вода і місто, де мрії збуваються» – 113-та виставка Петра Дмитровича в Україні. Серед них – три персональні у Хмельницькому. Також у його арсеналі 22 міжнародні виставки, які в сумі із попередніми складають 135. Окрім того, Петро Ігнатьєв – співавтор книг про м. Сатанів, Кам’янець-Подільський, серії листівок, путівників, буклетів.

Експозиція, розгорнута у стінах центральної міської бібліотеки імені Костя Солухи, діятиме упродовж листопада та декількох тижнів грудня. А напередодні Нового року Петро Дмитрович пообіцяв здивувати усіх вчергове. Якою буде його 114-та виставка, дізнаємось уже зовсім скоро.

Новини по темі

Back to top button