Спорт

Українські стрибуни у воду здобули друге місце в Японії

Федерація України зі стрибків у воду оголосила про тріумфальне завоювання Україною своєї першої медалі на Чемпіонаті світу з водних видів спорту, що відбувся у Фукуоці, Японія. Олексій Середа та Кирило Болюх, які представляли Україну, здобули срібні медалі у синхронних стрибках у воду з 10-метрової вишки. Їхній видатний виступ приніс їм вражаючий загальний результат – 439,32 бали.

Це видатне досягнення не лише принесло їм медаль чемпіонату світу, але й забезпечило першу олімпійську кваліфікацію для української команди зі стрибків у воду.

Для 17-річного Олексія Середи це вже друга медаль чемпіонату світу, а 16-річний Кирило Болюх відсвяткував першу медаль у своїй кар’єрі. Український дует фінішував на другому місці, з невеликим відставанням від китайських дайверів.

Срібна медаль, здобута Середою та Болюхом у середу, є значною віхою, оскільки це перша медаль України у чоловічих синхронних стрибках у воду з 10-метрової вишки за останні десять років. Попередній раз це сталося у 2011 році, коли Олександр Горшковозов та Олександр Бондар здійснили цей подвиг на Чемпіонаті світу.

Новини по темі

Back to top button