Кам'янець-Подільський

Міський коледж харчової промисловості провів День відкритих дверей

Кам'янець-Подільський коледж харчової промисловості провів День відкритих дверей

Є люди, для яких приготування харчових продуктів стало професією. Харчовики – і цим все сказано. Саме вони роблять наше життя смачним у прямому розумінні цього слова, даючи людині одну з найбільших утіх – задоволення від їжі. І ніхто не сперечатиметься, що в цій роботі дуже важливо знати все досконально і дотримуватись відповідних пропозицій. Цій справі, як і будь-якій іншій, треба навчитись…

Як повідомляють у Кам’янець-Подільській РДА, саме з нагоди святкування Дня працівника харчової промисловості та проведення Дня відкритих дверей 10 жовтня 2014 року до Кам’янець-Подільського коледжу завітали учні 9-11 класів шкіл міста та району.

Привітав учасників заходу директор коледжу Григорій Решетюк, який висловив надію, що після відвідин коледжу, чимало сьогоднішніх учнів, випускників шкіл району виявлять бажання вступити саме сюди та поповнити студентську сім’ю.

Програма заходу передбачала для старшокласників екскурсію по коледжу, благодійну виставку-ярмарок професійної творчості студентів технологічного відділення, виставку хлібобулочних виробів «Хліб до столу», виставку кулінарної продукції «Азбука кулінарного мистецтва», презентацію спеціальностей механічного та економічного відділень, знайомство зі студентським самоврядуванням. Учні шкіл взяли участь у проведенні майстер-класів з формування короваїв та оформлення тортів і тістечок, а також оздоблення кулінарних страв.

З метою надання допомоги у професійному самовизначенні фахівці Кам’янець-Подільського районного та міського центрів зайнятості запросили учнів випускних класів Жовтневої, Кульчиївецької, Кам’янської, загальноосвітніх шкіл району та шкіл міста взяти участь у профорієнтаційній грі «Аукціон професій». Аукціон складався із трьох лотів: «Презентація команди» (візитна картка), «Різноманітність професій» й «Професії ХХІ століття»

Журі оцінювало, перш за все, знання школярів про професії, а також фантазію, артистичні здібності, вміння розповісти про професію з гумором. Треба зазначити, що командам це вдалося. Школярі з відповідальністю підготувалися до участі в заході, тому вражали журі своєю неординарністю й дотепністю.

І хоча призових місць на всіх не вистачило, переможених не було, адже головний здобуток – це досвід і знання у світі професій, що допоможе юні зробити усвідомлений крок до майбутнього професійного вибору.

На завершення свята усіх гостей частували випічкою, виготовленою студентами коледжу.

Діти були переповнені враженнями та позитивними емоціями. Від зустрічі задоволення отримали всі. В першу чергу, учні-старшокласники – вони мали змогу поспілкуватися із студентами та викладачами і отримати інформацію, яка їх цікавила, а коледж – надію, що їхні майбутні абітурієнти будуть найкращими.

За матеріалами Кам’янець-Подільського районного центру зайнятості

Новини по темі

Back to top button